Ferrari Monza – den dyraste hårfrisören i världen

  • 1
  • 3
  • 2
  • 3
  • 2

Allt fler bilmärken tar inspiration från historien, inte minst Ferrari. Med sitt nya modellsegment Icona har man nu släppt två modeller. SP1 Monoposto och SP2 Biposto. Dessa har dragit designidéer från 50-talets racingbilar där föraren var ett med vädret. Du får alltså en bil utan tak och vindruta. Skillnaderna mellan de två är enkla, är du singel köper du SP1 och har du fruga köper du SP2. SP2 är helt enkelt som SP1 fast med två säten istället för ett. Resten är exakt likadant.

Du får en v12 som pumpar ut över 800 hästkrafter i en bil som väger 1500 kilo. Detta tack vare avsaknad av interiör och ett chassi byggt helt i kolfiber. Då det är Ferrari vi pratar om kommer resten av bilen innehålla spjutspetsteknik, och då endast 500 bilar med en prislapp på över 10 miljoner skall tillverkas och alla redan är bokade, är chansen minimal att du kommer få lägga vantarna på en.

Bilder: Ferrari

You may also like...