Porsche 935 – Gammalt möter nytt

  • Porsche 935 nyutgåva 2019
  • Porsche 935 nyutgåva 2019
  • Porsche 935 nyutgåva 2019

Det var inte många som undgick nyheten när Porsche bestämde sig för att dra ner brallorna på konkurrenterna genom att krossa rekordet på Nürburgring. Med 700 hästar på bakhjulen är det en bil av monumentala mått som kräver respekt. Nu har ingenjörerna på Porsche haft en after work för mycket. För när de bestämde sig för att släppa en nyutgåva av en tävlingsbil baserad på denna best undrar man vad fan de tänkte. Med design tagen från bilen som körde det kända loppet Le Mans år 1978 har blivit längre. Mycket längre. Med en utdragen nos en ännu och mer utdragen akter har bilen fått utseendet som i folkmun kallas för ”Moby Dick”.

Vad vi pratar om är helt enkelt en GT2 RS på steroider, om det ens är möjligt. Motorn är oförändrad, men med mer aerodynamik, värre bromsar och skyddsbur är bilen som gjord att piskas på banan. Den är varken gatlegal eller byggd för någon sorts tävlingsklass vilket innebär att de 77 modellerna som tillverkats kommer att spendera sin tid på privata racingbanor eller samla damm hos samlare. Om du önskar köpa denna best får du punga ut över 7 miljoner.

Bild: Porsche

You may also like...