Volvo visar upp nya V60 Cross Country

Volvo har nu uppdaterat i princip hela sitt modellsegment. V60 släpptes för några månader sedan och som ett brev på posten kom även V60 Cross country. Bilen släpps inte förrän i slutet av 2018, men redan nu fanns det möjlighet att åtminstone få studera bilen med egna ögon.

Jag hade förväntningar om att bilen endast skulle fått några extra plastdetaljer, som tur är hade jag fel. Stora delar av chassit har ändrats så att bilen är både högre och bredare. Med plastdetaljerna har V60 Cross Country blivit lite aggressivare och på så sätt även snyggare. Fyrhjulsdrift kommer som standard och automat är den enda växellådan som finns.

Skillnaderna som går att se är egentligen väldigt små och så även priset som är cirka 15 tusen kronor dyrare än en vanlig V60 i samma utförande, vilket inte låter helt orimligt med tanke på vad man får. Hur pass annorlunda de två modellerna är att köra återstår att se. Vem vet, det kanske kommer i en senare recension?

You may also like...