Nya Bmw 8-serie är lanserad: Återkomsten alla har väntat på

Det har nästan gått två decennier sedan Bmw stoppade tillverkningen av deras 8-serie och med det lämnades ett gap som Bmw har haft svårt att fylla. Vem kan egentligen tänka sig något som sätt skulle kunna vara värre än en 7-serie? Legendstatusen som efterlämnades var onekligen hög och Bmw har verkligen sugit på karamellen. Oavsett har vi nu bilderna på bilen. En i grund och botten helt ny bil som med några lånade delar från 7-serie skvallrar om att bilen kommer vara svindyr. Maffigt yttre med lång motorhuv och feta skärmbreddare och njurar i klass med nya X5. Tankarna förs tillbaka till lyxiga grand tourers under 70 talet med mycket kaross utan att få en att framstå som en playboy som susar igenom Monaco med pappas pengar i högsta hugg.

Bmw påstår själva att prestandan skall gå att jämföra med en Porsche 911 och leverera samma nivå av finess som till exempel Mercedes har att erbjuda. Det är mycket ord att slänga sig ur men vi gillar när bilföretag visar lite stake, så länge de sätter ord på papper, och som Bmws M8 har klarat sig på racingbanorna är våra tvivel hyfsat bortblåsta.

Foto: Bmw

You may also like...