Golf R med 400 hästar: Bilen som var nära på att inte bli av

Volkswagen har ett par små och snabba bilar under sitt bälte där Golf GTI fortfarande är mätstocken för hur just en hot hatch skall prestera. Golf R har försökt vara den elaka storebrodern men jämfört med motståndet har Golfen varit förvånansvärt tam och i många fall nästan klassats som tråkig. Volkswagen är trötta på tjafset och har bestämt sig för att tysta klagomålen med en 400 hästar stark R. Om detta stämmer hamnar Volkswagen i toppen av hot hatchbackeliten såsom Audi RS3 och Mercedes A45 Amg, inga små namn det vill säga.

Tanken är att skrämma upp den existerande 4 cylindriga motorn till upp emot 370 hästar för att sedan få lite extra tryck med hjälp av en elmotor, vi har alltså den första högpresterande hybridhatchen! Det finns dock en ganska intressant historia om denna bil. Den var nära på att endast förbli ett rykte. Dieselgaten innebar att Volkswagen var tvungen att spara pengar, och dyra önskeprojekt var det första som skulle axas. Som tur för oss som gillar snabba bilar tog Vw sig i kragen och bestämde sig för att gå vidare och redan nästa år får vi se bilen i verklighet.

You may also like...