Corvette med mittmotor visar sig på vägen

Länge ryktad, men inte sedd. Tills nu. Äntligen har vi de första spionbilderna på nya C8 generationen från Corvette. C7 lanserades 2013 och börjar få några år på nacken. Det börjar bli dags för en ersättare, och vad som verkar vara fastställt är att vi inte längre har en frontmonterad motor.

Som vanligt är bilderna tagna på och runt Nürburgring. Favoritbanan för fordonstillverkare som vill pressa gränserna för sina prestandabilar. Bilder och spekulationer kring C8 är inte direkt nya, men det är nu som vi äntligen kan se detaljer utan massa maskering. Puristerna kommer vända sig i sina gravar. Medelåldern på människorna som köper just Corvette är läskigt hög. Med motorn i mitten kommer den mest klassiska siluetten i bilvärlden att försvinna. Med ett nytt utseende kommer även nya konkurrenter. Märken såsom Mclaren, Lamborghini och Ferrari låter inte längre lika avlägset längre. Till och med nya Ford GT ligger inom räckhåll.

Videon avslöjar direkt att det vi fortfarande kommer få ha kvar v8an. Halleluja! Särskilt extrem ser bilen dock inte ut, men vi kan med ganska stor säkerhet gissa att detta är basmodellen. Mer information gällande pris och specifikationer kommer senare detta år. Om detta är rätt väg för General motors återstår att se. Purister kommer hata det, men snabbare bör det definitivt bli.

Bilder: Autocar

 

You may also like...